Hva skjer i en gravid kropp?

Hva skjer i en gravid kropp

Om du planlegger, er eller har vært gravid tidligere, så har du kanskje merket i mer eller mindre grad at kroppen endrer seg.

Kvinnekroppen gjør en fantastisk jobb under et svangerskap. Den tilpasser, justerer og endrer seg, slik at et nytt liv kan vokse og gro på innsiden.

Selv om et svangerskap også kan by på både utfordringer og kroppslige plager, så er tanken på hva kroppen egentlig kan få til ganske utrolig.

Bare tenk på…

Hvordan den lille har fått plass inni i mors mage og ikke minst hvordan barnet har klart å bli født ut gjennom den trange fødselskanalen.

Se for eksempel på de små neglene, føttene, ørene eller de unike fingeravtrykkene. Alt er så perfekt og unikt skap, bare i en miniversjon.

Hva skjer i en gravid kropp

Etter en fødsel og når man først har blitt foreldre, så er det ikke så rart at det kan ta tid før alle inntrykk synker inn. Du vil kanskje oppleve at du store deler av dagen bare må se på og observere den lille. Alt fra små bevegelser til grimaser, natt og dag beundrer du den lille. Når du befinner deg i denne situasjonen kan verden ”der ute” stå stille, den kan vente litt nå mens du er i din egen lille boble.

Men før dere kommer til dette øyeblikket skal kvinnekroppen gjennom et svangerskapet.

Hva skjer da, hvordan endres og tilpasser kvinnekroppen seg for å bli en optimal hybel for den lille?

Ønsker du lese hele artikkelen? Meld deg på JormorNytt sitt nyhetsbrev under. Ved å melde deg på nyhetsbrevet, vil du få tilgang til hele artikkelen.

Meld deg på nå

* indicates required

Please select all the ways you would like to hear from Jordmornytt.no:

You can unsubscribe at any time by clicking the link in the footer of our emails. For information about our privacy practices, please visit our website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: