Jordmordrømmen

Jordmor Seier

Da jeg var 20 år bestemte jeg meg for å bli jordmor. Det har vært og er en reise med mye spenning, glede og utfordringer.

Da jeg var ferdig med 13 års skolegang reiste jeg bort ett år på folkehøyskole. Det året brukte jeg på å tenke igjennom hva jeg ville studere. Valget falt på jordmor. På veien mot jordmordrømmen ble jeg først sykepleier. Under sykepleierutdannelsen fikk jeg være med på min første fødsel. Jeg syns det var en fantastisk opplevelse og drømmen om å bli jordmor ble bare enda sterkere.

Tiden fra jeg bestemte meg for å bli jordmor og frem til i dag har vært en reise. Jeg har lært og opplevd mye. Under jordmorutdannelsen har jeg reflektert over hvem jeg er, hva jeg kan gjøre bedre og hvordan jeg kan møte fødekvinnen/- paret på best mulig måte. Jeg har utfordret meg selv gang på gang, vært berørt, følt meg heldig, engasjert, frustrert, stresset, glad, sliten, bekymret, trøtt, interessert og skuffet.

Jeg har til tider følt meg som et puslespill bestående av utallige brikker som er tatt fra hverandre gang på gang før det settes sammen igjen på nytt.

Utdannelsen har vært krevende, men jeg angrer ikke en dag på at jeg valgte jordmoryrket. Faget er uforutsigbart, spennende og intenst. Hver eneste dag utvikler jeg en større ydmykhet og respekt overfor faget.

%d bloggere liker dette: