Julebarna

Gravid og Julebaby

Det er julestemning på fødeavdelingen og de som skal føde ønskes velkommen til alle døgnes tider.

Som jordmor får du ikke fri i julen som mange andre gjør. Barn blir født selv om det er jul.

Vi må jobbe som vi gjør resten av året- dag, kveld og nattevaktsarbeid. Når du jobber turnus bytter vi på hvem som må jobbe julekvelden og nyttårsaften hvert år. Så har du jobbet julekvelden i år så får du fri neste år.

Mange tenker kanskje at det må være kjedelig å være på jobb i julen, men julejobbing er også forbundet med mye hygge. Det er liksom en litt annen stemning på jobben sammenliknet med hva det er resten av året. Det er pyntet til jul med diverse julepynt, lys og juletre. Det blir også servert julemat og – kaker.

I år fikk jeg fri selve julekvelden, men har stort sett jobbet hver dag i romjulen. På julekvelden var jeg sammen med familien. Det var en rolig og hyggelig kveld. Vi spiste ribbe og hjemmelaget sjokolademousse med kransekake til. Jeg setter så stor pris på slike kvelder når familien er samlet.

I gave fikk jeg blant annet piggsko og disse skoene har jeg brukt hver dag siden. De er perfekte når jeg går tur med hundene mine, slik at den største hunden ikke drar meg over ende. Dette skjedde faktisk i fjor og det er så fort gjort nå når det er så glatt. Piggsko eller noen gode brodder anbefaler jeg alle gravide å bruke når dere går ute, slik at dere ikke faller eller sklir på isen. I tillegg går du også mindre anspent fordi du får et godt grep på underlaget.

Turisolnedgang

En deilig tur i solnedgangen litt tidligere i vinter.

Ragnar er overlykkelig. (FOTO: Privat ©)

Når jeg har hatt fri i julen, enten det er på dagen, kvelden eller en dag innimellom, så har jeg vært sammen med familien, hundene mine eller slappet av. Begynner jeg sent på jobb eller har fri liker jeg å stå opp tidlig, ha hundene i sengen, mens jeg drikker morgenkaffen. Den første kaffekoppen på morningen er så god. Ruth og Ragnar, som hundene mine heter, elsker disse stundende. De graver seg ned i dynen, sover og snorker gjerne et par timer til før vi går ut på tur. Selvfølgelig blir det en del hundehår i sengen så jeg må ofte støvsuge eller skifte sengetøy, men morgenstunden med hundene i sengen er verdt all rengjøringen av sengen etterpå.

Ragnar som er den største hunden fyller snart to år og skal begynne å lære seg å trekke. Det blir spennende å se om han i det hele tatt har lyst til dette. Han er stor og sterk, men trekker helst mer i bånd enn når han har på trekkselen. Når han har på selen blir han en gresshoppe som trekker og stopper så snart båndet blir stramt. Han skjønner sikkert mer av dette etter litt mer trening håper jeg.

Ragnar

Julehilsen fra Ragnar som tar livet med ro. (FOTO: Privat ©)

Vi ønsker alle sammen en fin romjul videre og et godt nyttår med late morgninger, lange frokoster, god mat og familietid. Bilde av lille Ruth vil komme senere.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: