Skal du reise med små barn?

hundpåtur

Når man skal reise med baby og små barn er det viktig å tenke praktisk og gjøre ting enkelt for de voksne.

Jeg er en godt voksen mor og har tre barn.

Vi har reist en god del med barn helt fra de var bare noen uker gamle og har etter hvert fått ganske mye erfaring. Vårt minste barn hadde hatt 28 flyvninger ved 2 års alderen.

Praktisk utstyr

Skal dere ut å reise så kjøp en reiseseng som er lett å ta med seg. En stellemappe er også praktisk. Vi har alltid tatt med egen reiseseng og vogn på tur. Da har barnet hatt sitt kjente sted å sove og søvnen har blitt bedre.

På flyet

På fly får man ha med seg all slags mat og drikke til baby og små barn.

Bæresele har vært ett must for meg inn og ut av flyet frem til ca to års alder. Fra ca 1,5 år har vi hatt minsten i sele på ryggen.

For å unngå mye jetlag har vi ikke latt barnet sove så lenge på flyet. Da har det vært lettere å snu døgnet når vi har kommet frem. Selv med 12 timers tidsforskjell har dette fungert bra. Det er ganske slitsomt for de voksne det første døgnet, men det har gått seg fint til for oss. Første kveld legger vi oss samtidig med barnet.

flytur

Solbeskyttelse

Vi fant tidlig en solkrem som fungerte for oss. Det har gjort at vi har sluppet å smøre mange ganger i løpet av dagen. Vi har i tillegg brukt UV drakt og UV solhatt med en bred brem. Det har gjort at barna ikke blir plaget av skarpt sollys.

Mat til minsten

Hvis du ammer når du er på tur slipper du billig unna når det gjelder å ha med utstyr og holde det rent. Vi har pleid å ta med Zalo i en liten flaske. Da kan vi få vasket flasker, kopp og diverse på hotellrommet. Flasken kan fylles med vann og kokes i mikrobølgovn hvis det er det på hotellet. Å skylle flasken med kokende vann fra en vannkoker fungerer også bra.

Når det gjelder mat til babyen i utlandet, så har vi alltid tatt med oss det vi har trengt hjemmefra. Da har vi vært sikker på å få det babyen liker. Når barna har blitt litt større så har jeg alltid fått kjøpt noe de kan spise. Noen ganger bare ris og pasta, andre ganger rent kjøtt til full middag. Det vokser jo opp barn i hele verden har vi tenkt.

Snacks og leker

Vi har alltid med oss litt ”smøring” til baby/ barn når vi skal ut å spise. ”Smøring” er diverse babysnacks. I tillegg har vi samlet sammen litt forskjellige småleker og tegnesaker i en liten tøypose som vi har med på restauranter.

Hvis man klarer å holde roen og ta dagene litt som de kommer blir dagene og ferien antageligvis hyggelig selv med en livlig ettåring og en hylende 2,5 åring.

mammaogbil

I bilen

Ved biltur må man belage seg på å bruke tid. Ta mange stopp der barnet får rørt på seg. Husk at barnet sitter mer fastspent i bilen enn du som voksen gjør.

Skal du ha ett barn til å sitte rolig er nok ikke frukt, godteri og is det beste å gi dem. Mange blir ”hyper” av sukker.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: